Home Rijopleidingen

Rijbewijs B – Autorijbewijs

Rijbewijs B – Autorijbewijs

Ben je 16,5 jaar en wil je graag je rijbewijs halen? Dan ben je bij Keijbeck Opleidingen aan het juiste adres. Ons wagenpark rijdt van maandag t/m zaterdag op de Limburgse wegen. We zijn voor het rijbewijs B actief in heel Limburg en leiden leerlingen op van Venlo tot aan Maastricht. We bieden diverse pakketten aan, maar kunnen ook met losse rijlessen werken.

 

Hoe haal je je rijbewijs B?

 

Auto Theorie
Om je zo veel mogelijk te helpen bieden wij de mogelijkheid aan om klassikale theorielessen te volgen. Wij verzorgen meerdere keren per jaar een 2 daagse theoriecursus in Susteren. Dit zijn 2 zaterdagen waarbij de volledige theorie uitgelegd wordt en waarin je examens kunt oefenen. Aansluitend aan deze cursus kunnen wij voor jou een theorie-examen inplannen op een CBR theorielocatie. Je kunt bij ons ook de auto theorieboeken bestellen.

 

Simulatorlessen
Als één van de weinige rijscholen in Nederland beschikken wij over een rijsimulator. In deze zeer realistische simulator kun je op je gemak beginnen met je autorijlessen. Je begint net als bij de “echte” rijlessen met het leren sturen, gas geven, remmen, koppelen en schakelen. Ook het kijkgedrag wordt behandeld. Je zult zien dat je op de weg sneller vorderingen maakt en waarschijnlijk minder lessen nodig zult hebben om te kunnen slagen. Klik hier voor meer info.

 

Autorijlessen op de weg
Je mag tegenwoordig al beginnen met je rijlessen vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 jaar bent mag je het praktijkexamen afleggen. Je moet dan wel geslaagd zijn voor je theorie-examen. Ben je geslaagd vóór je 18de verjaardag, dan mag je alleen de weg op onder begeleiding van de door jou zelf gekozen begeleiders, oftewel coaches. Hiervoor dien je een begeleiderspas aan te vragen. Voor meer info over de begeleiderspas en voor het aanvragen ervan kun je HIER klikken.

 

Zodra je ¾ van de opleiding hebt genoten, kun je kiezen voor een TTT (tussentijdse toets). Voor het afleggen van een tussentijdse toets moet je minimaal 16,5 jaar zijn en dien je in het bezit te zijn van je theoriecertificaat. Als de tussentijdse toets goed verloopt kun je éénmalig vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen krijgen. Deze hoef je op het praktijkexamen dan niet meer te doen.


(Evt.) Proefles
Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen van 2 uur. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in één keer te slagen voor je praktijkexamen. Na deze proefles adviseren wij een pakket wat het beste aansluit op het verkregen advies.

 

Praktijkexamen Rijbewijs B

Het praktijkexamen plannen wij altijd in overleg samen met de rijinstructeur in. Voor het praktijkexamen moet je minimaal 17 jaar zijn en dien je in het bezit te zijn van het theoriecertificaat. De locatie van je praktijkexamen is afhankelijk van de woonplaats en les-omgeving. Het praktijkexamen zou bijvoorbeeld vanuit de CBR praktijklocatie in Urmond of Roermond kunnen plaatsvinden. Een tussentijdse toets of praktijkexamen kunnen wij alleen aanvragen als je ons hebt gemachtigd met je DIGID.

 

Gezondheidsverklaring verplicht
Voor het B rijbewijs te behalen is een ingevuld registratieformulier CBR gezondheidsverklaring verplicht.

 

Kies hieronder uit alle auto-gerelateerde pakketten:

Stel je vraag of schrijf je in

  • Door het invullen van uw gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.