Vorkheftruck hoog risico

(SSVV / SOG)

Doel
De ARBO-wet verplicht de werkgever om personen (werknemers) die werken met interne transportmiddelen met een eigen aandrijving zoals de vorkheftruck voldoende instructie te geven, werken met een vorkheftruck kan gevaren met zich meebrengen. In deze opleiding wordt je geleerd hoe je op een verantwoorde en efficiënte wijze een heftruck moet besturen en hoe je er op een veilige manier mee kunt werken.

Inhoud:
SSVV(Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) is een initiatief van de gezamenlijke Petrochemische bedrijven in de Benelux. De SSVV- of SOG- opleidingen (SOG, voorheen GORW) zijn van toepassing voor bedrijven die risicovol werk verrichten in de (petro-)chemische industrie, de off-shore industrie en op het gebied van industriële reiniging. De hieraan gelieerde opleidingen zijn door de deelnemende landen onderling erkend. In België vallen deze opleidingen onder het Register Risicovolle taken van Bessac. Na het met voldoende resultaat afronden van deze SSVV-opleiding ontvangt u een certificaat met VCA logo en een registratie in de VCA diploma registerbank.

Overige Informatie:

Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever dat de werknemer bij het rijden op de openbare weg of op het bedrijfsterrein met de vorkheftruck het juiste rijbewijs bezit. Verder is er geen rijbewijs nodig voor de LBT’s en MMBS’en die aan de voorkant niet breder zijn dan 130 cm (inclusief uitrustingsstuk) en die worden gebruikt voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuw ruimen, gladheid bestrijden of hondenpoep verzamelen. De voertuigen mogen geen aanhangwagen of verwisselbare machine trekken. Indien breder dien je in het bezit te zijn van minimaal het Tof B rijbewijs.
 
Maximaal aantal deelnemers
6 deelnemers per instructeur.
Middelen:
1 vorkheftruck per 2 deelnemers
Duur
2 daagse training, inclusief examen
**Trainingen op maat mogelijk

Beschikbare talen
Nederlands
Engels
Duits
Frans
Nascholingsuren: 7

Voorwaarden:
De kandidaat moet ten minste 18 jaar zijn. Een uitzondering wordt gemaakt voor leerlingen die in het kader van het behalen van een startkwalificatie de training volgen. Hiervoor geldt een minimum leeftijd van 16 jaar.
Diploma B-VCA
Een gelijkwaardig ‘vastgesteld’ diploma/certificaat (zie opmerking bij Vrijstelling)

Vorkheftruck hoogrisico (SSVV / SOG)

€215,-

Dagdelen:2

Uren Code 95: 7

Soob: –

Vorkheftruck hoogrisico (SSVV / SOG)

€405,-

Dagdelen: 4

Uren Code 95: 14

Soob: –