NASCHOLING CODE95 VOOR BEROEPSCHAUFFEURS:

(Voor C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 en D1E chauffeurs)

Werk je als vrachtwagenchauffeur of buschauffeur en gebruikt je jouw rijbewijs C of D voor commerciële doeleinden? Dan heb je Code95 op jouw rijbewijs nodig. Om je Code95 geldig te houden moet je elke 5 jaar 35 uur nascholing volgen. Je kan deze nascholing zelf invullen met verschillende cursussen. Van de 35 uur nascholing moet ten minste 7 uur praktijktraining zijn. Je kan zelf op www.mijncbr.nl controleren of de uren zijn bijgeschreven en welke cursus je hebt gevolgt.

Praktijkcursussen

Je kunt kiezen uit een groot aantal praktijkcursussen die meetellen voor Nascholingsuren Code 95.

null

Het nieuwe rijden

Vooral chauffeurs hebben met een juiste, getrainde rijstijl invloed op het brandstofverbruik. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden (HNR) combineert brandstofbesparing (10 tot 15%) en veiligheid op optimale wijze.Lees meer »
null

Rijoptimalisatie

Chauffeurs met groot materieel werken onder steeds grotere druk en wisselende omstandigheden. Het intensieve verkeer vereist een defensieve rijstijl. Centraal in Schadepreventie I staat defensief rijgedrag, veiligheid, manoeuvreren en spiegelen.Lees meer »
null

Manoeuvreren

De meeste schades worden veroorzaakt bij het manoeuvreren. Deze training is geheel gericht op het optimaliseren van de rijstijl bij het manoeuvreren en daarmee het verkleinen van schades en het vergroten van de veiligheid.Lees meer »
null

Lange en Zware Voertuigen (LZV)

Volgens EU-richtlijnen staat het lidstaten vrij om langere voertuigcombinaties dan normaal toe te staan op hun wegennet. Om met deze voertuigen te mogen rijden, dient men in bezit te zijn van het certificaat Chauffeur Lange Zware Voertuigen (LZV).Lees meer »
null

Veilig rijden met de (tank)oplegger

Ieder jaar kantelen er ongeveer 100 vrachtauto’s. De hoofdoorzaak is een combinatie van te hoge snelheid in bochten en een verminderd contactgevoel van de chauffeur met de weg. De bewegende of hangende lading in een (tank)oplegger vergroot de kans op kantelen.Lees meer »
null

DAF Euro 6 Driver training

Het rendement van de moderne transportonderneming staat flink onder druk. Stijgende brandstofprijzen, scherpe vervoerstarieven, alsmaar strengere milieueisen: het wordt steeds lastiger om een gezond rendement uit uw wagenpark te halen.Lees meer »

Theoriecursussen

null

ADR Gevaarlijke stoffen

Op grond van het ADR-verdrag moeten chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in het bezit zijn van het ADR opleidingscertificaat voor bestuurders (ADR Basiscertificaat). Wilt u dit certificaat behalen dan bent u wettelijk verplicht om hiervoor lessen te volgen.Lees meer »
null

Arbo & Veiligheid

Arbo & Veiligheid is eigenlijk een verzamelnaam van cursussen die gericht zijn op de arbeidsomstandigheden en de veiligheid. Tegenwoordig staan deze hoog in het vaandel bij de meeste bedrijven.Lees meer »
null

Logistieke opleidingen

Logistiek is niet alleen het transport van de ene naar de andere plek, maar een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen vanaf de eerste tot de laatste fase.Lees meer »
null

Chauffeurstrainingen

Vrachtwagenchauffeur zijn, betekent niet alleen dat je goed moet kunnen rijden. Er zijn tal van facetten waar chauffeurs mee te maken krijgen. Enerzijds zijn de opleidingen gericht op het persoonlijke en anderzijds hebben ze te maken met situaties ter plaatse.Lees meer »