Reachtruck

Wie met een heftruck werkt, moet weten waar mogelijke gevaren schuilen en hier rekening mee houden. In Nederland zijn hiervoor veiligheidsinstructies opgesteld in de Arbowet. Cursisten die de Basiscursus Vorkheftruck succesvol hebben afgerond, voldoen aan de voorschriften van zowel de Arbowet als het Arbobesluit. Ze kennen hun persoonlijke verantwoordelijkheid en weten interne transportmiddelen veilig te gebruiken. Belangrijk voor de cursist, maar ook voor de werkgever.

Doelgroep
Logistiek, magazijn- en expeditie medewerkers die incidenteel met de vorkheftruck of reachtruck werken

Resultaat
De cursist beheerst de basisvaardigheden voor het veilig gebruik van een vorkheftruck of reachtruck

Inhoud
Tijdens de training wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen en interne verkeersregels. Tevens wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf en worden de rij- en bedieningsvaardigheden van de chauffeurs getoetst.

Examen
De theorie wordt getoetst door middel van meerkeuzevragen. De praktische deskundigheid (rij- en bedieningsvaardigheden) van de bestuurder wordt door de instructeur beoordeeld. Bij voldoende resultaat ontvangt men een certificaat met bijbehorend pasje en is 5 jaar geldig

Veilig werken met de Reachtruck

€180,- *Exclusief BTW

Dagdelen: 2

Uren Code 95: 7

Soob: –

Veiligheidscertificaat Reachtruck

€210,- *Exclusief BTW

Dagdelen: 2

Uren Code 95: 7

Soob: ja

Competentietest Reachtruck

Op aanvraag

Dagdelen: 0,5

Uren Code 95: –

Soob: –

Btw-vrijstelling:

Ben je particulier en betaal je de rijopleiding zelf? Bij ons betaalt u géén btw over de beroepsopleidingen C, C1, CE, C1E, D1, D1E, D en DE.