Chauffeur Autolaadkraan Laden & Lossen (U17)

De autolaadkraan is een van de belangrijkste hulpmiddelen van een vrachtauto om het laden en lossen efficiënt te laten verlopen. Onjuist gebruik van de autolaadkraan brengt grote risico’s met zich mee. De opleiding is gericht op het veilig opstellen en bedienen van de kraan en behandelt aspecten als de stabiliteit en belastbaarheid, het hydraulisch systeem, het werken met goedgekeurde hijsmiddelen en een goedgekeurde autolaadkraan.

Doelgroep:

Beginnende en gevorderde autolaadkraan bedieners, die in bezit zijn van een geldig rijbewijs C. Deelnemers dienen geen werkzaamheden te verrichten met een autolaadkraan waarbij:
⦁ de capaciteit van de kraanarm 10 tonmeter of meer is
⦁ de werkzaamheden op een bouwplaats plaatsvinden
⦁ hijswerkzaamheden worden verricht

Doel:

Deelnemers leren veilig en efficiënt te werken met een goedgekeurde autolaadkraan en hijsmiddelen. Naast het opstellen en bedienen van de kraan leren ze de basisregels voor stabiliteit en belastbaarheid van het hydraulisch systeem.

Theorie:
⦁ Wettelijke eisen
⦁ Techniek
⦁ Werkvoorbereiding
⦁ Laden en lossen
⦁ Afkeurnormen Hijsgereedschap

Praktijk:
⦁ Controle van de autolaadkraan, hijsgereedschappen en werkplek
⦁ Laden en lossen
⦁ Invouwen en rijklaar maken

Examen:

Na afloop wordt zowel een theorie- als een praktijkexamen afgenomen. Bij voldoende beoordeling van de twee afzonderlijke examens wordt het certificaat Chauffeur Autolaadkraan uitgereikt.

Nascholingsuren: 7

Btw-vrijstelling

Ben je particulier en betaal je de rijopleiding zelf? Bij ons betaalt u géén btw over de beroepsopleidingen C, C1, CE, C1E, D1, D1E, D en DE.

Chauffeur Autolaadkraan Laden & Lossen

€345,- *Exclusief BTW

Dagdelen: 2

Uren Code 95: 7

Soob: nee

autolaadkraan truck crane