Het Nieuwe Rijden (W01-1)

(HNR)

Vooral chauffeurs hebben met een juiste, getrainde rijstijl invloed op het brandstofverbruik. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden (HNR) combineert brandstofbesparing (10 tot 15%) en veiligheid op optimale wijze. Integratie van HNR in de bedrijfsvoering levert een structurele kostenbesparing op. Deze training kan worden uitgevoerd met een voertuig van Verkeersschool Keijbeck of een eigen voertuig (indien dit voldoet aan de inrichtingseisen voor deze opleiding)

Het Nieuwe Rijden

€320,-

Dagdelen: 2

Uren Code 95: 7

Soob: ja

Doelgroep:

  • Chauffeurs in het bezit van een geldig rijbewijs C
  • Chauffeurs in het bezit van een geldig rijbewijs D

Doel:

Deelnemers leren rijtechnieken te gebruiken waarmee energiezuiniger en minder milieubelastend wordt gereden en waardoor de kostprijs per kilometer lager wordt. Daarnaast zijn ze in staat meer anticiperend te rijden.

Inhoud:

Principe van specifiek brandstofverbruik – Brandstofbesparende rijstijl – Voertuig en chauffeur – Invloeden van weer, weg en verkeer op brandstofverbruik – Techniek en uitvoering van het voertuig – Invloed van de chauffeur op het brandstofverbruik – Anticiperend rijgedrag. Voor deze opleiding hoeft geen examen afgelegd te worden.

Nascholingsuren: 7