Hoogwerker Veiligheidscertificaat SSVV

SSVV(Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) is een initiatief van de gezamenlijke Petrochemische bedrijven in de Benelux. De SSVV- of SOG- opleidingen (SOG, voorheen GORW) zijn van toepassing voor bedrijven die risicovol werk verrichten in de (petro-)chemische industrie, de off-shore industrie en op het gebied van industriële reiniging. De hieraan gelinieerde opleidingen zijn door de deelnemende landen onderling erkend. In België vallen deze opleidingen onder het Register Risicovolle taken van Bessac. Na het met voldoende resultaat afronden van deze SSVV-opleiding ontvangt u een certificaat met VCA logo en een registratie in de VCA diploma registerbank.

Deze training is bedoeld om mensen een praktijkgerichte instructie te geven voor het werken met een hoogwerker. Bij deze training komen er theoretische en praktische zaken aan bod, waaronder communicatie, veiligheid en werkvoorbereiding, opstellen, werking en bediening van de hoogwerker.

Iedereen die voor 1 juli 2009 voor het SSVV gids / GORW examen slaagt, is gecertificeerd om 5 jaar lang 3 types hoogwerker te mogen bedienen. Na 1 juli moet per type hoogwerker een apart certificaat worden behaald.

Hoogwerker Veiligheidscertificaat SSVV

Op aanvraag

Dagdelen: 2

Uren Code 95: 14

Soob: –

De opleiding hoogwerker kan in 3 categorieën worden gevolgd:

  1. Werken met een statische boom hoogwerker (VCA = categorie 1B)
  2. Werken met een mobiele verticale hoogwerker (VCA = catogorie 3A)
  3. Werken met een mobiele boom hoogwerker (VCA = catogorie 3B)

Voor de training veiligheidscertificaat hoogwerker worden de meest voorkomende types hoogwerkers door ons ingezet voor de opleiding. Het theoriedeel van het examen blijft voor de drie kwalificaties gelijk.