Taxichauffeur:

Om je chauffeurspas taxi te krijgen moet je een aanvraag doen bij KIWA register, zie hier: www.kiwaregister.nl/productpagina-taxi/.
Je ontvangt dan per post een aanvraagset.
Hierin zit een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag en een formulier voor een Medische Keuring.
Daarnaast zit er een betalingsopdracht voor de Chauffeurskaart Taxi bij.
De aanvraag voor de VOG en de medische keuring kun je meteen regelen, maar de betaling van de Chauffeurskaart kun je het best pas doen als je geslaagd bent voor:

* Theorie-examen (TVT)
* Praktijkexamen (TVP)

Als je geslaagd bent voor beide examens, dan heb je het chauffeursdiploma Taxi. Samen met de Chauffeurskaart Taxi mag je dan Taxi rijden.

Ben je reeds in het bezit van het Bus rijbewijs (D) met Code 95, dan hoef je alleen het praktijkexamen te doen.

Actiepakket

E-learning theorie + boek, theorie examen, 5 lessen en praktijk examen van €865,00 voor
€760,-

Het actiepakket Taxi bestaat uit:

  • Theorie door middel van e-learning
  • Theorie-examen
  • 5 Praktijklessen
  • Praktijkexamen

Opleiding taxichauffeur zelfstudie:

Dit opleidingspakket bestaat uit:
⦁ Lesmateriaal Taxi + online examentraining
⦁ Theorie-examen Taxi (TVT) bij CBR
⦁ Praktijkles ( 5uur) praktijkles Taxi
⦁ Praktijkexamen Taxi bij CBR

Taxi Theorie Halen

Om je theorie voor de taxi te behalen, dien je de stof eerst goed te beheersen. De theorie leer je door middel van e-learning via internet. Heb je moeite met de theorie, dan kun je gebruik van individuele theorie les.

Sinds september 2023 moet je eerst je theorie halen en daarna pas je praktijk.

Theorie – Zelfstudie:

Uitgever Vekabest heeft, samen met een aantal rijscholen, een lesboek taxi samengesteld en gecombineerd met online examentraining. Hiermee kunt u zich optimaal voorbereiden op het verplichte Taxi theorie-examen (TVT) dat u bij het CBR moet afleggen. Dit lesmateriaal bestaat uit een overzichtelijk boek en een inlogcode waarmee u via internet examens kan oefenen. De online examentraining komt sterk overeen met het theorie-examen taxi zoals u ook bij het CBR kan verwachten. Deze set is uitstekend te gebruiken wanneer u zelf de taxi theorie wil gaan leren.

De theorie behorende bij de opleiding tot taxichauffeur bestaat uit:

⦁ Administratie en documenten
⦁ Wet- en regelgeving
⦁ Ritvoorbereiding
⦁ Verantwoorde en veilige verkeersdeelname
⦁ Optreden bij verkeersongevallen, verstoringen en calamiteiten
⦁ Communicatie
⦁ Klantgerichtheid en beroepshouding
⦁ Conflictsituaties en het eigen gedrag
⦁ Handelen bij agressie
⦁ Klachtenprocedures
⦁ Gebruik en toepassing wegenkaart Nederland

Theorie-examen (bij CBR):

Wanneer u de theorie goed hebt geleerd kunt u examen doen bij het CBR. Het theorie-examen wordt door Keijbeck Opleidingen voor u gereserveerd op een datum en CBR locatie in overleg. Na reservering ontvangt u een reserveringsbevestiging met reserveringsnummer per e-mail. Dit reserveringsnummer heeft u nodig bij het CBR.

Hoe ziet het examen eruit:

Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen. U krijgt eerst 30 losse vragen en daarna 2 cases met ieder 5 vragen. Er moeten minimaal 32 vragen goed beantwoord zijn om te slagen. U krijgt direct op het computerscherm te zien of u geslaagd bent .

Praktijkopleiding:

LET OP: om het praktijkexamen voor u te kunnen reserveren dient u ons eerst via mijn.cbr.nl te machtigen. Dit doet u door in te loggen met uw DigiD.  Daarna kiest u voor Opleider machtigen. Ons Opleidernummer is 9430R2.

Hoe machtig ik de rijschool

De praktijkopleiding bestaat uit 5 uur praktijkles met een auto waarin ook het examen wordt afgelegd. Doorgaans worden de lessen verdeeld over twee of drie dagen, afhankelijk van uw beschikbaarheid. Uiteraard doen we dit in overleg. Tijdens de praktijklessen taxi gaan we u niet leren autorijden. We gaan er van uit dat u ruime ervaring als automobilist hebt en dat u geen moeite hebt om in andere auto’s te rijden. Het gaat tijdens de praktijklessen voornamelijk om professioneel rijgedrag. Uw instructeur zal u tijdens de praktijklessen gedegen voorbereiden op het praktijkexamen taxi bij het CBR.