Auto met Aanhangwagen rijbewijs:

(E achter B)

Wanneer heb je het BE-rijbewijs nodig?

Je hebt een BE-rijbewijs nodig wanneer de totaal toegestane massa van de combinatie meer dan 3500 kg bedraagt. Let op!!: De combinatie hoeft niet beladen te zijn voor de regel maar wanneer volgens kentekens de combinatie zwaarder MAG zijn dan 3500 kg zal je een BE-rijbewijs moeten hebben.

Voor je met de opleiding van start gaat dien je een  gezondheidsverklaring in te vullen op www.mijncbr.nl.

Intake 1,5 uur

-
€75,- * *Exclusief BTW

Om te kunnen bepalen hoeveel lessen je nodig hebt is het verstandig om eerst een intake les te nemen.

Deze les duurt 90 minuten. In deze les gaan we beoordelen wat je al eventueel weet en kan betreffende het rijden met een aanhangwagen. Verder kijken we hoe handig je bent met het manoeuvreren met de combinatie en/of hoe snel je dit oppikt.

Aan het einde van de les kunnen we een advies uitbrengen. Je kunt de opleiding volgen door middel van losse blokken,  een dagopleiding, of een combinatie van beide.

Actiepakket A

1 daagse DUO opleiding (6 uur duo + examen)
€440,- * *Exclusief BTW

Heb je al iets ervaring met het rijden met (kleinere) aanhangwagens en ben je al handig met het achteruitrijden, dan zou de duo-opleiding een goede keuze kunnen zijn.

Om te kunnen bepalen of deze opleiding voor jou geschikt is, kun je eventueel een intake rijles afspreken. (Optie).

De opleiding begint om 7.30 uur en ‘s middags vindt het examen plaats. Je rijdt afwisselend met een andere kandidaat. Je hoeft zelf niet te zorgen voor een 2e kandidaat. Daar zorgen wij voor. Tijdens de opleiding komen onder andere het manoeuvreren, het kijkgedrag, het sociaal verkeersgedrag en het aan- en afkoppelen aan bod.

Het pakket bestaat uit 6 duo praktijklessen en aansluitend het praktijkexamen.

Om het praktijkexamen te kunnen reserveren dien je via http://mijncbr.nl onze rijschool eerst te machtigen om voor jou een praktijkexamen aan te kunnen vragen en dien je via dezelfde site een Gezondheidsverklaring in te vullen.

Actiepakket B

1 daagse individuele opleiding (5 uur + examen)
€555,- * *Exclusief BTW

Deze opleiding begint meestal om 7.30 uur en ‘s middags vindt het examen plaats. Je rijdt deze dag alleen met je instructeur. Tijdens de opleiding wordt onder andere veel aandacht besteed aan het manoeuvreren, het kijkgedrag, het sociaal verkeersgedrag en het aan- en afkoppelen.

Omdat dit een individuele opleiding is heb je veel gelegenheid om de bijzondere manoeuvres te oefenen. Vooral als je geen ervaring hebt met het rijden met aanhangwagens is dit de ideale opleiding.

⦁ Proefles:

Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen. Tijdens deze les beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in één keer te slagen voor je praktijk-examen.

⦁ Rijopleiding:

De rij-opleiding kun je bij Keijbeck Opleidingen op 3 manieren volgen.
1. Losse lessen met een los praktijkexamen.
2. Individuele dagopleiding van 5 lesuren met aansluitend het praktijk-examen.
3. Duo dagopleiding van 6 duo lesuren met aansluitend het praktijk-examen. Deze dag rij je samen met een andere kandidaat. Aansluitend aan de dagopleiding volgen achtereenvolgens de praktijk-examens. Indien je zelf geen 2de kandidaat hebt, dan zorgen wij voor een 2de kandidaat.

⦁ Praktijk-examen:

Het praktijk-examen BE duurt 55 minuten. Er wordt onder andere getoets op:

Op een veilige, zelfstandige en vlotte manier aan- en afkoppelen
Het uitvoeren van de rijklaar controle
Milieubewust rijgedrag
Beheersing van het voertuig voor veilige verkeersdeelname
Bijzondere verrichtingen (bijvoorbeeld: keren en achteruitrijden naar een denkbeeldige garage)