Lichte Vrachtwagen/Camper (C1):

Wil je het lichte vrachtwagen oftewel Camper rijbewijs C1 halen dan ben je bij Keijbeck Opleidingen aan het juiste adres. Ben je tenminste 18 jaar en in het bezit van een geldig B-rijbewijs dan mag je starten met een C1 opleiding. Een C1 rijbewijs heb je nodig zodra je een motorvoertuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa tussen de 3500 en 7500 kilo bedraagt, zoals een lichte vrachtauto of in veel gevallen een camper.
Voor je met de opleiding van start gaat is het aan te bevelen dat je de gezondheidsverklaring voor beroepschauffeurs invult en je medische keuring al regelt.

Wel of geen Code 95 nodig?

Voor het besturen van een camper heb je geen Code 95 nodig, zolang je tenminste geen transporten voor derden gaat uitvoeren.
Op de site van inspectie leefomgeving en transport (www.ilent.nl) kun je controleren of je wel of geen Code 95 nodig hebt. Er zijn verschillende uitzonderingen zoals bij eigen vervoer of als je bij de brandweer werkt. Heb je geen Code 95 nodig, dan hoef je de onderdelen (*Code 95) niet te doen.

Theorie en de onderdelen

De theorieopleiding kun je behalen door middel van zelfstudie in combinatie met e-learning en een leerboek. Zodra je denkt dat je de leerstof beheerst kunnen wij voor jou het theorie-examen aanvragen.
Ook is er de mogelijkheid om klassikale lessen te volgen bij ons. Het gehele jaar door starten bij ons klassikale lessen.

 • RVM1-C1 – Deel 1: (Verkeer, Lading en Techniek).
  Dit theorie-examen dien je altijd als eerste te halen.
  De minimumleeftijd om deel te nemen aan dit examen is 17 jaar.
  Als je géén code95 nodig hebt, dan hoef je alleen dit theorie-examen te halen. Het examen bevat 65 meerkeuze-vragen waarvoor je 80 minuten de tijd krijgt. Bij 52 of meer goed beantwoorde vragen slaag je voor dit examen. De uitslag blijft 2 jaar geldig.
 • VM2-C – Deel 2: (Voertuigkennis en optimaal gebruik voertuig, Basiskennis voertuigtechniek,Taak van de chauffeur bij onderhoud en storingen, Elektronische en mechanische systemen, Lading en lading zekeren)
  VM2-C heb je alleen nodig wanneer je een rijbewijs C1 haalt met Code 95.
  Je kunt dit examen halen vanaf 17 jaar. Je doet dit examen wanneer je wel code95 nodig hebt. Je krijgt er 90 minuten de tijd voor gedurende de overgangsperiode. Vanaf 1-7-2024 80 minuten. Bij 52 of meer goed beantwoorde vragen slaag je voor dit examen. De uitslag blijft 2 jaar geldig.
 • VM3-C – Deel 3 (Wetgeving – Arbeidstijdenwet, Arbeidstijdenbesluit en tachograaf, Wetgeving – documenten, Veiligheid en gezondheid, Branche en bedrijf).
  De minimumleeftijd om deel te nemen aan dit examen is 17 jaar. Dit onderdeel dien je te behalen als je code95 nodig hebt. Dit examen bevat 65 meerkeuze-vragen waarvoor je 90 minuten de tijd krijgt(vanaf 1-7-2024 80 minuten). Bij 52 of meer goed beantwoorde vragen slaag je voor dit examen. De uitslag blijft 2 jaar geldig.

Theoriepakket A

Theorieklapper + klassikale theorie cursus + examen RVM1-C1
€350,- *Exclusief BTW

Dit theoriepakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Theorieklapper
 • Klassikale theorie cursus
 • Examen RVM1-C1

Theoriepakket B

Theorieklapper + e-learning + examens RVM1-C1
€250,- *Exclusief BTW

Dit theoriepakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Theorieklapper
 • E-learning (leren via internet)
 • Examen RVM1-C1

Praktijk

Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in één keer te slagen voor het praktijkexamen.

Rijopleiding

De rijlessen kunnen bij Keijbeck Opleidingen op verschillende manier worden gevolgd:

 1. Losse lessen: De rijlessen zullen plaats vinden in blokken van 2 of 4 uur
 2. Dagopleiding: 6 uur rijles met aansluitend het praktijk-examen
 3. Weekopleiding: Rijlessen verdeeld over 1 week met aansluitend het praktijk-examen

Praktijkexamen

Het praktijkexamen C1 duurt 85 minuten. Er wordt onder andere getoetst op:

 • Het uitvoeren van de rijklaar controle
 • Professioneel en zuinig rijgedrag (HNR)
 • Beheersing van het voertuig voor veilige verkeersdeelname
 • Bijzondere verrichtingen (bijvoorbeeld: keren en achteruitrijden naar een laad-dock)

Praktische toets

Deze toets heb je nodig voor je basis kwalificatie code95. Bij deze toets leer je hoe je op een veilige en verantwoorde manier een vrachtwagen kunt laden en lossen. Tevens krijg je theorie over onder andere wat te doen bij ongevallen en criminaliteitspreventie. De toets wordt beoordeeld door de instructeur. Steekproefsgewijs kan er een examinator komen van het CBR/CCV om te controleren of wij de toets goed afnemen.

Toets besloten terrein

Ook deze toets heb je nodig voor je basis kwalificatie code95. Bij deze toets leer je binnen beperkte ruimtes manoeuvreren. Dit vindt plaats op een afgesloten terrein zodat je in alle rust kunt oefenen. De toets wordt beoordeeld door de instructeur. Steekproefsgewijs kan er een examinator komen van het CBR/CCV, om te beoordelen of wij de toets goed afnemen.

Intake C1

(90 minuten)
€100,- * *Exclusief BTW

Om te kunnen bepalen hoeveel lessen je nodig hebt, is het verstandig om eerst een intake les te nemen. Deze les duurt 90 minuten. In deze les gaan we beoordelen wat je al eventueel weet en kunt, betreffende het rijden met een C1 vrachtauto. Aan het einde van de les kunnen we een advies uitbrengen. Je kunt de opleiding volgen door middel van losse blokken, door middel van een dagopleiding, of een combinatie van beide.

Praktijkpakket A

6 uur rijles C1 + praktijkexamen C1
€916,- *Exclusief BTW
 • 6 praktijklessen en het praktijkexamen

De praktijkopleiding kan plaatsvinden in blokken van minimaal 2 uur, een weekopleiding, of een combinatie hiervan. Indien ook de Vakbekwaamheid (Code 95) behaald moet worden, dan is de theorie uitgebreider( 2 extra theorie-examens) en dienen nog 2 praktijktoetsen gehaald te worden.

Praktijkpakket B

9 uur rijles C1 + praktijkexamen C1
€1.144,- *Exclusief BTW
 • 9 praktijklessen en het praktijkexamen

De praktijkopleiding kan plaatsvinden in blokken van minimaal 2 uur, een weekopleiding, of een combinatie hiervan. Indien ook de Vakbekwaamheid (Code 95) behaald moet worden, dan is de theorie uitgebreider( 2 extra theorie-examens) en dienen nog 2 praktijktoetsen gehaald te worden.

Praktijkpakket c

12 uur rijles C1 + praktijkexamen C1
€1.372,- *Exclusief BTW
 • 12 praktijklessen en het praktijkexamen

De praktijkopleiding kan plaatsvinden in blokken van minimaal 2 uur, een weekopleiding, of een combinatie hiervan. Indien ook de Vakbekwaamheid (Code 95) behaald moet worden, dan is de theorie uitgebreider( 2 extra theorie-examens) en dienen nog 2 praktijktoetsen gehaald te worden.

Btw-vrijstelling

Ben je particulier en betaal je de rijopleiding zelf? Bij ons betaal je géén btw over de beroepsopleidingen.