Lichte Vrachtwagen oftewel Camper:

(C1)

Wil je het lichte vrachtwagen oftewel Camper rijbewijs C1 halen dan ben je bij Keijbeck Opleidingen aan het juiste adres. Ben je tenminste 18 jaar en in het bezit van een geldig B-rijbewijs dan mag je starten met een C1 opleiding. Een C1 rijbewijs heb je nodig zodra je een motorvoertuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa tussen de 3500 en 7500 kilo bedraagt, zoals een lichte vrachtauto of in veel gevallen een camper.
Voor je met de opleiding van start gaat is het aan te bevelen dat je de gezondheidsverklaring voor beroepschauffeurs invult en je medische keuring al regelt.

Intake C1

(90 minuten)
€100,- * *Exclusief BTW

Om te kunnen bepalen hoeveel lessen je nodig hebt, is het verstandig om eerst een intake les te nemen. Deze les duurt 90 minuten. In deze les gaan we beoordelen wat je al eventueel weet en kan, betreffende het rijden met een C1 vrachtauto. Aan het einde van de les kunnen we een advies uitbrengen. Je kunt de opleiding volgen door middel van losse blokken, door middel van een dagopleiding, of een combinatie van beide.

Theorieopleiding

 • RVM1-C(1) – Deel 1: Administratie goederenvervoer.
  De minimumleeftijd om deel te nemen aan dit examen is 17 jaar.
  Dit losse onderdeel doe je alleen wanneer je géén code95 nodig hebt. Het examen bevat 40 meerkeuze-vragen waarvoor je 60 minuten de tijd krijgt. Bij 32 of meer goed beantwoorde vragen slaag je voor dit examen. De uitslag blijft 2 jaar geldig.
 • VM2-C – Deel 2: V2C heb je alleen nodig wanneer je een rijbewijs C1 haalt met Code 95
  VM2-C/ VM3-C -Deel 2: Dit gecombineerde examen vereist de minimumleeftijd van 17 jaar. Je doet dit examen wanneer je wel code95 nodig hebt. Het examen bevat 65 vragen waarvoor je 75 minuten de tijd krijgt. Bij 52 of meer goed beantwoorde vragen slaag je voor dit examen. De uitslag blijft 2 jaar geldig.
 •  VM3-C – Deel 3, Toepassing administratie goederenvervoer, ook wel Cases genoemd. De minimumleeftijd om deel te nemen aan dit examen is 17 jaar. Dit onderdeel dien je te behalen als je code95 nodig hebt. Dit examen bevat 45 meerkeuze-vragen waarvoor je 120 minuten de tijd krijgt. Bij 35 of meer goed beantwoorde vragen slaag je voor dit examen. De uitslag blijft 2 jaar geldig.

De theorieopleiding kun je behalen door middel van zelfstudie in combinatie met e-learning en een leerboek. Zodra je denkt dat je de leerstof beheerst kunnen wij voor jou het theorie-examen aanvragen.
Ook is er de mogelijkheid om klassikale lessen te volgen bij ons. Het gehele jaar door starten bij ons klassikale lessen.

Theoriepakket A

Theorieklapper + klassikale theorie cursus + examen RVM1-C1
€350,- *Exclusief BTW

Dit theoriepakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Theorieklapper
 • Klassikale theorie cursus
 • Examen RVM1-C1

Theoriepakket B

Theorieklapper + e-learning + examens RVM1-C1
€250,- *Exclusief BTW

Dit theoriepakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Theorieklapper
 • E-learning (leren via internet)
 • Examen RVM1-C1

Praktijkopleiding

Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in één keer te slagen voor het praktijkexamen.

Rijopleiding

De rijlessen kunnen bij Keijbeck Opleidingen op verschillende manier worden gevolgd:

 1. Losse lessen: De rijlessen zullen plaats vinden in blokken van 2 of 4 uur
 2. Dagopleiding: 6 uur rijles met aansluitend het praktijk-examen
 3. Weekopleiding: Rijlessen verdeeld over 1 week met aansluitend het praktijk-examen

Praktische toets

Deze toets heb je nodig voor je basis kwalificatie code95. Bij deze toets leer je hoe je op een veilige en verantwoorde manier een vrachtwagen kunt laden en lossen. Tevens krijg je theorie over onder andere wat te doen bij ongevallen en criminaliteitspreventie. De toets wordt beoordeeld door de instructeur. Steekproefsgewijs kan er een examintor komen van het CBR-ccv.

Toets besloten terrein

Ook deze toets heb je nodig voor je basis kwalificatie code95. Bij deze toets leer je binnen beperkte ruimtes manoeuvreren. Dit vindt plaats op een afgesloten terrein zodat je in alle rust kunt oefenen. De toets wordt beoordeeld door de instructeur. Steekproefsgewijs kan er een examinator komen van het CBR-ccv.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen C duurt 85 minuten. Er wordt onder andere getoetst op:

 • Het uitvoeren van de rijklaar controle
 • Professioneel en zuinig rijgedrag (HNR)
 • Beheersing van het voertuig voor veilige verkeersdeelname
 • Bijzondere verrichtingen (bijvoorbeeld: keren en achteruitrijden naar een laad-dock)

Proefles

Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen van twee uur. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in een keer te slagen voor het praktijkexamen.

Rijopleiding

De rijlessen kunnen bij Keijbeck Opleidingen op verschillende manier worden gevolgd:

 • Losse lessen
 • Dagopleiding
 • Weekopleiding

Praktijkpakket A

6 uur rijles C1 + praktijkexamen C1
€916,- *Exclusief BTW
 • 6 praktijklessen en het praktijkexamen

De praktijkopleiding kan plaatsvinden in blokken van minimaal 2 uur, een weekopleiding, of een combinatie hiervan. Indien ook de Vakbekwaamheid (Code 95) behaald moet worden, dan is de theorie uitgebreider( 2 extra theorie-examens) en dienen nog 2 praktijktoetsen gehaald te worden.

Praktijkpakket B

9 uur rijles C1 + praktijkexamen C1
€1.144,- *Exclusief BTW
 • 9 praktijklessen en het praktijkexamen

De praktijkopleiding kan plaatsvinden in blokken van minimaal 2 uur, een weekopleiding, of een combinatie hiervan. Indien ook de Vakbekwaamheid (Code 95) behaald moet worden, dan is de theorie uitgebreider( 2 extra theorie-examens) en dienen nog 2 praktijktoetsen gehaald te worden.

Praktijkpakket c

12 uur rijles C1 + praktijkexamen C1
€1.372,- *Exclusief BTW
 • 12 praktijklessen en het praktijkexamen

De praktijkopleiding kan plaatsvinden in blokken van minimaal 2 uur, een weekopleiding, of een combinatie hiervan. Indien ook de Vakbekwaamheid (Code 95) behaald moet worden, dan is de theorie uitgebreider( 2 extra theorie-examens) en dienen nog 2 praktijktoetsen gehaald te worden.

*Code 95

Heb je beroepsmatig het C1 rijbewijs nodig, dan dien je ook de Vakbekwaamheid Code 95 te behalen. Code 95 bestaat uit:

 • Theorieonderdeel V3C
 • De Praktische Toets
 • Toets besloten terrein

Praktische toets en Toets besloten terrein

(alleen nodig bij Code 95)

De praktische toets houdt in dat je theoretische en praktische les krijgt in het laden en lossen, criminaliteitspreventie en maatregelen bij ongevallen. Dit wordt aansluitend gevolgd door een examen van 30 minuten.

De toets besloten terrein bestaat uit manoeuvreren op de afgesloten terrein volgens een vastgesteld parcours. Dit wordt aansluitend gevolgd door een examen van 30 minuten.

De praktische toets en toets besloten terrein worden afgenomen door een instructeur van ons en kunnen steekproefsgewijs worden gecontroleerd door het CCV.

Wel of geen Code 95 nodig?

Op de site van inspectie leefomgeving en transport (www.ilent.nl) kun je controleren of je wel of geen Code 95 nodig hebt. Er zijn verschillende uitzonderingen zoals bij eigen vervoer of als je bij de brandweer werkt. Heb je geen Code 95 nodig, dan hoef je de onderdelen (*Code 95) niet te doen. Verder kun je in plaats van je V2C examen een R2C examen doen. Bij een R2C examen krijg je 10 vragen minder dan tijdens het V2C examen.

Gezondheidsverklaring/medische keuring

Om het C1 rijbewijs te behalen is een ingevuld registratieformulier CBR gezondheidsverklaring en een medische keuring verplicht.

Btw-vrijstelling

Ben je particulier en betaal je de rijopleiding zelf? Bij ons betaalt u géén btw over de beroepsopleidingen C, C1, CE, C1E, D1, D1E, D en DE.