DAF Euro 6 Driver training (W01-1)

Het rendement van de moderne transportonderneming staat flink onder druk. Stijgende brandstofprijzen, scherpe vervoerstarieven, alsmaar strengere milieueisen: het wordt steeds lastiger om een gezond rendement uit uw wagenpark te halen. Om het beste uit uw DAF Truck te halen, bieden wij u naast een uitgebreide “Training nieuw voertuig” een gecertificeerde DAF Driver Training aan.
Met de DAF Driver Training leert iedere chauffeur op korte termijn gemiddeld 5 tot 10 procent zuiniger te rijden. In de praktijk leidt dit doorgaans tot een blijvende brandstofbesparing van 3 tot 5 procent. Dat is dus pure winst voor uw onderneming en een schoner milieu door reductie van CO2 uitstoot.

DAF Euro 6 Driver training

DAF Voucher

Dagdelen: 2

Uren Code 95: 7

Soob: ja

Haal méér uit uw DAF truck met een DAF Driver Training

Iedere beroepschauffeur is verplicht om nascholing te volgen. Maar niet elke vorm van nascholing heeft dezelfde kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat chauffeurs van een DAF-voertuig optimaal worden bijgeschoold, heeft DAF een landelijk netwerk opgezet van 22 DAF Driver Training Partners. De instructeurs zijn door DAF Driver Academy, onderdeel van DAF Nederland, opgeleid om voor u de best mogelijke DAF Driver Training te verzorgen.
De meerwaarde van DAF Driver Training Partners:
Rijstijltrainingen met de nieuwste DAF Euro 6 voertuigen
Door DAF opgeleide chauffeurstrainers
Altijd actuele kennis van het voertuig
Jaarlijkse evaluatie door DAF Driver Academy
Kostenbesparingen

Een Driver Training door een DAF Driver Training Partner kan leiden tot een meervoudige kostenbesparing: de kans op schades vermindert, de veiligheid op de weg neemt toe en het brandstofverbruik en de operationele kosten nemen af. Genoeg redenen om snel te starten!

DAF voucher ontvangen?

Bij de aanschaf van een DAF Euro 6 (LF, CF of XF) ontvangt u nu een voucher voor een kosteloze DAF Driver Training (Code 95). Deze voucher ter waarde van € 350,- kunt u inwisselen bij een van de verkeersscholen voor een rijstijltraining Het Nieuwe Rijden (HNR), geldend voor 7 uur praktijk volgens de code 95. DAF Chauffeurstrainingen zijn officieel gecertificeerd volgens de Richtlijn Vakbekwaamheid die sinds 1 maart 2008 voor het beroepsgoederenvervoer van kracht is. Hiermee tellen de DAF chauffeurstrainingen mee voor de verplichte 35 uur training die chauffeurs elke vijf jaar minimaal moeten krijgen. Ten minste zeven uur hiervan moet worden besteed aan het optimaliseren van de rijstijl.

DAF Chauffeursdag

De DAF Chauffeursdag is een training uit het DAF chauffeurstrainingen programma en is officieel gecertificeerd volgens de Richtlijn Vakbekwaamheid. Hiermee telt de DAF Chauffeursdag mee voor de verplichte 35 uur nascholing. Deze trainingsdag staat in het teken van productkennis, veiligheid en kwaliteit. De deelnemers (ook niet-chauffeurs) zullen samen op een actieve manier kennis en vaardigheden aanleren.

Inhoud training DAF Chauffeursdag:

digitale tachograaf
verkeersveiligheid/incident management
schadepreventie/ziekteverzuim
zuinig en efficiënt rijden met een DAF voertuig
Deelnemers ontvangen een certificaat als bewijs van deelname. De waarde van de nascholing bedraagt 7 uren voor Code 95.

DAF training nieuw voertuig:

Uw DAF truck is voorzien van vele systemen en technologieën die zorgen voor optimale veiligheid, comfort en efficiëntie. Met DAF trainingen voor voertuigoverdracht weet u zeker dat de chauffeur optimaal gebruik maakt van al deze functies, vanaf de allereerste rit. Wanneer een nieuw voertuig wordt afgeleverd, neemt de DAF dealer de tijd om de vele voertuigfuncties volledig uit te leggen aan de chauffeur. Door deze grondige introductie van zijn nieuwe DAF, leert de chauffeur direct het maximale uit zijn truck te halen. Dit zorgt niet alleen voor lagere bedrijfskosten, maar ook het milieu wordt minder belast.

DAF trainingen voor voertuigoverdracht omvatten onder andere:

Checklist en procedure voor voertuigoverdracht
Voertuiggarantie, voertuigonderhoud
Voertuiggerelateerde documenten
Dagelijkse controles
Rijdengerelateerde systemen
Afstellen van de stoel, het stuur en de spiegels
Digitaal informatiepaneel
Zuinige rijstijl en factoren die het brandstofverbruik beïnvloeden
Effectief gebruik van de uitlaatrem en de MX Engine Brake
AS Tronic-functies