Opfriscursus of Funlessen

Verkeersschool Keijbeck biedt opfriscursussen en funlessen aan voor alle categorieën rijbewijzen. Zowel theoretische cursussen als ook praktijkcursussen.

Wat is een funles: Stel u heeft altijd eens een keer met een vrachtauto willen rijden, of u bent benieuwd hoe het is om op een motor te rijden, dan is een funles ideaal. Uiteraard geldt dit ook voor andere categorieën, zoals bijvoorbeeld Bus, Tractor, Auto met aanhanger etc. Voor sommige categorieën moet je wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs van de onderliggende categorie.

Waarom zou u een opfriscursus willen volgen:

  • Voorbeeld 1: U wilt met een caravan gaan rijden, maar geen of bijna geen ervaring met het rijden met een aanhangwagen. U kunt dan bij ons een opfriscursus van minimaal 2 uren reserveren, waarin de belangrijke aspecten van het rijden met een aanhangwagen worden behandeld, zoals onder andere het aan- en afkoppelen, het manoeuvreren en het achteruit rijden. Mocht na de les blijken dat er nog meer lessen nodig zijn, dan kunt u uiteraard een vervolgafspraak voor maken. U kunt met uw eigen combinatie de opfriscursus volgen(mits u het juiste rijbewijs bezit) of met 1 van onze combinaties.
  • Voorbeeld 2: U kunt een baan krijgen bij een transportondernemer als chauffeur op een trekker-oplegger. U bezit wel het juiste rijbewijs, maar u hebt geen ervaring met het rijden met een trekker-oplegger. Dan kunt u een opfriscursus voor trekker-oplegger volgen van minimaal 2 uren. Ook in deze cursus worden de belangrijke aspecten doorgenomen en is een eventuele vervolgcursus mogelijk.
  • Voorbeeld 3: U bent in het bezit van het motorrijbewijs, maar hebt na het behalen van het rijbewijs nooit meer gereden. Het motorvirus kriebelt weer, maar u voelt zich niet zeker genoeg om weer de weg op te gaan. Ook hiervoor is er een opfriscursus van minimaal 2 uren. Gestart wordt met een deel voertuigbeheersing, waarna er met verkeersdeelneming wordt verder gegaan. Vervolgcursussen zijn ook hier weer mogelijk.

    Ook voor theorie opfrissen kunt u bij ons terecht. Dit kan zowel individueel als in groepsverband. Zo kan er voor elke categorie rijbewijs wel een aanleiding zijn om op te frissen.

Schrijf je in!