Bus met Aanhangwagen (DE):

Wanneer je in het bezit bent van Rijbewijs D, al dan niet met Code 95 kun je dit uitbreiden met een rijbewijs E achter D. Met het DE-rijbewijs mag je rijden met een aanhangwagen die zwaarder is dan 750 kg.

Medische keuring en gezondheidsverklaring voor beroepschauffeurs:

Als het korter dan 3 jaar is geleden dat je gekeurd bent voor de aanvraag van je C1-rijbewijs of voor een praktijk-examen, dan is je keuring nog geldig. Je hoeft dan alleen nog een gezondheidsverklaring voor beroepschauffeurs in te vullen voordat we de aanvraag van je examen kunnen doen. Is het langer dan 3 jaar geleden dat je medisch gekeurd bent, dan moet er eerst een medische keuring plaatsvinden bij een arbo-arts.

Om je DE-rijbewijs te halen hoef je geen theorie-examen te halen. Dit heb je al bij D gehaald. Je kunt dus meteen met je praktijk beginnen.

Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in één keer te slagen voor het praktijkexamen.

Rijopleiding:

De rijlessen kunnen bij Keijbeck Opleidingen op verschillende manier worden gevolgd:
1. Losse lessen: De rijlessen zullen plaats vinden in blokken van 2 of 4 uur
2. Dagopleiding: 6 uur rijles met aansluitend het praktijk-examen
3. Weekopleiding: Rijlessen verdeeld over 1 week met aansluitend het praktijk-examen

Het praktijkexamen DE duurt 85 minuten. Er wordt onder andere getoetst op:

  • Op een veilige, zelfstandige en vlotte manier aan- en afkoppelen
  • Het uitvoeren van de rijklaar controle
  • Professioneel en zuinig rijgedrag (HNR)
  • Beheersing van het voertuig voor veilige verkeersdeelname
  • Bijzondere verrichtingen (bijvoorbeeld: keren en achteruitrijden naar een denkbeeldige garage)

Intake DE

(90 minuten)
€145,- *Exclusief BTW

Om te kunnen bepalen hoeveel lessen je nodig hebt is het verstandig om eerst een intake les te nemen.Deze les duurt 90 minuten. In deze les gaan we beoordelen wat je al eventueel weet en kan betreffende het rijden met een  bus. Aan het einde van de les kunnen we een advies uitbrengen. Je kunt de opleiding volgen door middel van losse blokken, door middel van een dagopleiding, of een combinatie van beide.

Actiepakket A

6 uur les DE + Examen DE
€1.040,- *Exclusief BTW

De DE-opleiding wordt gegeven door middel van een 1 à 2-daagse opleiding van 6 uren. Je begint ‘s morgens met de lessen en ‘s middags volgt het praktijkexamen. Naast het vooruit rijden komen onder andere het aan- en afkoppelen, manoeuvreren met de combinatie en het achteruit rijden aan bod.

Btw-vrijstelling:

Ben je particulier en betaal je de rijopleiding zelf? Bij ons betaal je géén btw over de beroepsopleidingen C, C1, CE, C1E, D1, D1E, D en DE.