Home Rijopleidingen

Motorrijbewijs halen

Motorrijbewijs halen

Motorrijbewijs A
Ben je minimaal 17 jaar en wil jij je motorrijbewijs behalen? Hiervoor ben je bij Keijbeck Opleidingen aan het juiste adres.

Opleidingstraject motorrijbewijs:
Om het motorrijbewijs te behalen moet je een theorie-examen en twee praktijkexamens behalen.
De praktijkexamens zijn verdeeld in twee onderdelen, het eerste onderdeel is AVB Voertuigbeheersing en het tweede deel is AVD Verkeersdeelneming. Voordat je het examen AVD mag afleggen, moet je eerst geslaagd zijn voor het theorie-examen en het onderdeel AVB.

 

Verder zijn de categorieën als volgt verdeeld:
A1 – dit is de lichtste categorie, tot 125 cc en maximaal 11 kW. Je mag beginnen met lessen op je 17e, maar voor de examens moet je 18 jaar zijn.

 

A2 – dit is de categorie tussen het lichte en het volledige(zware) rijbewijs, tot maximaal 35 kW. Je moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van A1 om het examen A2 te mogen afleggen. Sinds 31 december 2013 mag je deze categorie halen als je 20 jaar bent. Je hoeft dan niet eerst A1 te halen.

 

A  – dit is het volledige motorrijbewijs. Je moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van A2 voor je het praktijkexamen A mag afleggen. Ben je 24, dan mag je direct met deze categorie beginnen.

 

Samenvattend

  • Categorie A1(≥ 18 jaar): theorie-examen + praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) + praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD).
  • Categorie A2 getrapt(je hebt al 2 jaar A1) (≥ 20 jaar): eendelig praktijkexamen. Hierbij wordt de voertuigbediening en -beheersing integraal getoetst tijdens de verkeersdeelneming (AVB opgenomen in AVD).
  • Categorie A2 (≥ 20 jaar): theorie-examen + praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) + praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD).
  • Categorie A getrapt(je hebt al 2 jaar A2 (≥ 22 jaar) : eendelig praktijkexamen. Hierbij wordt de voertuigbediening en -beheersing integraal getoetst tijdens de verkeersdeelneming (AVB opgenomen in AVD).
  • Categorie A (≥ 24 jaar): theorie-examen + praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) + praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD).

 

A code 80
De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op het rijbewijs. Met code 80 mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).
Code 80 vervalt twee jaar na het behalen van het A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Zodra code 80 vervalt mag je ook op een zware motor (A) rijden, je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen.

 

Theorieopleiding:
Het bestuderen van de theorie voor het motorexamen is op basis van zelfstudie. Zodra je denkt dat je de leerstof beheerst kunnen wij voor jou het theorie-examen aanvragen. Een theorie-examen vindt plaats op een CBR theorie-examenlocatie naar keuze, dit is mogelijk in heel Nederland.
Wij bieden de nieuwste VEKA Best theorieboeken aan. In combinatie met de online oefenvragen kun je je voorbereiden op het theorie-examen.

 

Praktijkopleiding:

Proefles:

Voor de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen van twee uur. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in een keer te slagen voor je praktijkexamen. Na deze proefles adviseren wij een pakket wat het beste aansluit op het verkregen advies.

 

praktijklessen
AVB voertuigbeheersing
Bij het onderdeel voertuigbeheersing moet je een aantal oefeningen uitvoeren met behulp van pylonen, zoals: slalom rijden, een 8 maken, remoefeningen, uitwijken, wegrijden etc. Als je deze oefeningen goed beheerst, dan zal je merken dat het motorrijden veel leuker en gemakkelijker wordt. Op ons afgesloten terrein wordt je getraind in de oefeningen die je op het examen kunt krijgen. Een groot voordeel bij het AVB-examen is dat het examen op hetzelfde terrein plaatsvindt als waar je lest.

AVD verkeersdeelneming
Bij het onderdeel verkeersdeelneming worden onder andere de juiste positie op de weg, bochtentechniek, op de juiste manier afslaan, in- en uitvoegen etc. behandeld. Zowel de AVB als de AVD opleiding kunnen gevolgd worden in blokken van twee uren, maar ook in dagdelen of hele dagen, oftewel de snelcursussen. Als je een snelcursus wilt volgen, dan wordt er één of twee dagen gelest(afhankelijk van het aantal benodigde lessen) met de dag erna het praktijkexamen.

 

Praktijkexamen:
Het AVD praktijkexamen start doorgaans vanuit de CBR praktijklocatie Urmond of Roermond.

 

Gezondheidsverklaring en machtigen
Om het praktijkexamen te kunnen reserveren dien je via mijn.cbr.nl gezondheidsverklaring in te vullen en dien je ons te machtigen.

Tisjeboy Jay krijgt motorles bij Keijbeck Opleidingen!

Kies hieronder een pakket om je in te schrijven!

Stel je vraag of schrijf je in

  • Door het invullen van uw gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.