Home Rijopleidingen

Aanhangwagen Rijbewijs BE

Wil jij je aanhangwagenrijbewijs behalen, dat kan al binnen 1 dag bij dé BE specialist van Limburg!


Wanneer heb je het BE-rijbewijs nodig:
Het BE rijbewijs heb je nodig zodra je een auto met aanhanger of caravan gaat rijden waarvan de totaal toegestane massa van de combinatie meer dan 3500 kg bedraagt. Het gaat hierbij niet om wat de combinatie op dat moment weegt, maar wat deze volgens de kentekens maximaal mag wegen.

 

Opleidingstraject BE rijbewijs:
Om het BE rijbewijs te behalen, dien je alleen het praktijkgedeelte met een voldoende af te sluiten. Om deze opleiding te behalen hoef je dus geen theorie-examen af te leggen.

 

Praktijkopleiding:

Proefles:
Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen van twee uur. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in een keer te slagen voor je praktijkexamen.

 

Rijopleiding:
Het BE rijbewijs kun je bij Keijbeck Opleidingen op 3 manieren behalen.
Optie 1: Losse lessen met een los praktijkexamen.
Optie 2: Individuele dagopleiding van 6 lesuren met aansluitend het praktijkexamen.
Optie 3: Duo dagopleiding van 6 duo lesuren met aansluitend het praktijkexamen. Deze dag
rij je samen met een andere kandidaat aansluitend aan de dagopleiding volgen achtereenvolgens de praktijkexamens. (indien je zelf geen 2de kandidaat hebt, dan zorgen wij voor een 2de kandidaat)

 

Bij alle drie de opties starten de rijlessen vanuit onze hoofdvestiging in Susteren. De praktijklessen kunnen gevolgd worden in 1 van onze 3 BE combinaties.

 

Praktijkexamen:
Het praktijkexamen vindt plaats bij een willekeurige CBR praktijklocatie. Dit is mogelijk in Maastricht, Heerlen, Urmond, Roermond, Weert of Venlo.

 

Gezondheidsverklaring en machtigen
Om het praktijkexamen te kunnen reserveren dien je via mijncbr.nl gezondheidsverklaring in te vullen en dien je ons te machtigen.

 

Bekijk de mogelijkheden of stel je vraag via het formulier.

Stel je vraag of schrijf je in

  • Door het invullen van uw gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.