Traktor opleiding

Bladel

Traktor/trekker rijbewijs.

Sinds 01-07-2015 is de rijbewijsplicht voor landbouw- en bosbouwtrekkers en motorrijtuigen met beperkte snelheid (trekker rijbewijs) ingevoerd.

Om het T-rijbewijs te kunnen halen moet je een medische keuring(rijbewijskeuring) laten doen en een Eigen Verklaring invullen en je moet een theorie-en praktijkexamen met goed gevolg afleggen.

Het theorie-examen mag je al doen als je 15.5 jaar oud bent. Je kunt bij ons de internetcursus theorie aanschaffen voor € 60,-. Deze bestaat uit leerstof en proefexamens online. Het theorie-examen kunnen wij voor je aanvragen. De kosten hiervan bedragen € 55,-

Het praktijkexamen mag je pas met 16 jaar doen. Dit examen moet je met een traktor + aanhangwagen doen. De praktijkopleiding zal 1 of 2 dagen duren, afhankelijk van je vaardigheden.
De kosten van de rijlessen bedragen € 80,- per uur en het praktijkexamen kost € 400,-.

Alle kosten zijn exclusief BTW. Particulieren betalen bij ons geen BTW.

Er is een overgangsregeling zodat diegenen die vóór 1 juli 2015  in bezit waren van tenminste rijbewijs B (personenauto) of een trekker certificaat, niet alsnog het T-rijbewijs hoeven te halen. Degene die het rijbewijs C haalt, hoeft geen examen te doen voor het T-rijbewijs.

Vergoeding voor T-rijbewijs !

    • Leerlingen die een loonwerkopleiding volgen op een opleiding Groen, Grond en Infra of gaan volgen, krijgen vanaf schooljaar 2016/2017 een vergoeding van € 700,- voor het halen van het verplichte T-rijbewijs.
    • De 700 euro premie wordt beschikbaar gesteld door de sociale partners Cumela Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV Vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps.
    • Het rijbewijs moet in het eerste schooljaar worden behaald of maximaal 6 maanden voor de start van het eerste schooljaar. De ingangsdatum is 2016/2017. Ook is het vereist dat de leerling een beroepsopleiding volgt bij een erkend leerbedrijf dat de cao-loonwerk toepast.

Lees hier meer over de voorwaarden.