C1 (camper/paarden)

breed

Vrachtwagen tot 7500 kg (C1)

Voor lichte vrachtauto's met een maximaal toegestaan gewicht(ledig gewicht vermeerderd met het laadvermogen) tussen de 3500 en 7500 kg kun je het "lichte" vrachtautorijbewijs halen, het C1-rijbewijs. Hieronder vallen ook campers tussen 3500 en 7500 kg. Omdat campers niet zijn ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen(bestuurder niet meegerekend) vallen ze onder de categorie vrachtauto, zodra ze meer dan 3500 kg wegen.

Voordat je het praktijkexamen voor de vrachtauto mag afleggen, zul je eerst moeten slagen voor een aantal theorie-examens. Kijk hiervoor bij vrachtauto theorie.

De praktijklessen worden gegeven in een lichte vrachtauto onder de 7500 kg en kunnen op de volgende manieren worden gevolgd:

  • losse lessen
  • 2-daagse cursus

Om te kunnen beoordelen welke cursus voor u het meest geschikt is, wordt er eerst een proefles gereden.

Dagcursus

Deze cursus wordt in 2 of 3 dagen tijd gevolgd, met aansluitend het praktijkexamen. Vooraf dienen de benodigde theoriecertificaten gehaald te worden en het medisch traject dient te zijn afgerond (zie medische keuringen).

Combinaties met losse lessen zijn ook mogelijk.

Speciaal voor leden van NKC: Aanbieding

Het C1E-rijbewijs(lichte vrachtauto met aanhangwagen) kan op dezelfde manier behaald worden als het C1-rijbewijs. Theorie hoef je niet te halen voor CE. Zie hiervoor aanhangwagen/oplegger.

Camper (C1)

- theorielessen via e-learning
- theorie-examens (RV1 Light + R2C beide 1 maal)
- 10 praktijklessen C1
- praktijkexamen C1

€ 1.199,-