praktijk vrachtwagen

lzv

Praktijk vrachtwagen

Voordat je het praktijkexamen voor de vrachtauto mag afleggen, zul je eerst moeten slagen voor een aantal theorie-examens.
Kijk hiervoor bij vrachtwagen theorie.

De praktijklessen kunnen op de volgende manieren worden gevolgd:

  • losse lessen
  • snelcursussen

Om te kunnen beoordelen welke cursus voor u het meest geschikt is, wordt er eerst een proefles gereden.

Snelcursussen

Deze cursussen worden in 1 week tijd gevolgd. Vooraf dienen de benodigde theoriecertificaten gehaald te worden en het medisch traject dient te zijn afgerond (zie medische keuringen).
De wachttijd voor deze cursussen is na het behalen van het theoriecertificaat +/- 4 weken.

3 dagen (14 lessen + examen)

4 dagen (21 lessen + examen)

Combinaties met losse lessen zijn ook mogelijk.

Praktische toets

Wil je volledig Vakbekwaam zijn (het vroegere chauffeursdiploma), dan dien je ook nog de Praktische Toets en de Toets Besloten Terrein af te leggen. Deze hangen niet samen met het rijbewijs.
De Praktische Toets houdt in dat je theoretisch en praktisch les krijgt in het laden en lossen, criminaliteitspreventie, maatregelen bij ongevallen etc. gevolgd door een toets. De Toets Besloten Terrein bestaat uit manoeuvreren op een afgesloten terrein volgens een vastgesteld parcours. Ook deze opleiding wordt afgesloten met een toets. Deze toets wordt door ons afgenomen en steekproefgewijs gecontroleerd door het CCV.

Automaat

In het transport wordt steeds meer overgestapt naar vrachtauto's met automatische versnellingsbak. Bij Keijbeck Opleidingen kun je het C-rijbewijs ook halen met een automatisch geschakelde vrachtauto.

Als je het vrachtautorijbewijs + het busrijbewijs wilt halen, dan adviseren we om met vrachtauto te beginnen. Dit omdat de bus toch een stuk langer is en een grotere wielbasis heeft dan een vrachtauto.
Dit wil zeggen dat je de bochten nog ruimer moet maken dan met een vrachtauto.

Het CE-rijbewijs(vrachtauto met aanhangwagen) kan op dezelfde manier behaald worden als het C-rijbewijs. Heb je bus al, of ga je dat naderhand nog halen, dan heb je automatisch ook het DE-rijbewijs(bus met aanhangwagen).
Theorie hoef je niet te halen voor CE. Zie hiervoor aanhangwagen/oplegger.

Vrachtauto (C) ACTIE

  • theorie voor rijbewijs C
  • 25 C-lessen à 60 minuten
  • praktijkexamen C
€ 2.299,-

Vrachtauto met aanhangwagen (CE) ACTIE

  • 25 praktijklessen CE à 60 minuten
  • praktijkexamen CE
€ 2.125-