Roger Keijbeck verkozen tot voorzitter van brancheorganisatie FAM

Tijdens de algemene ledenvergadering op 4 maart 2021 te Lexmond is Roger Keijbeck verkozen tot de nieuwe voorzitter van de FAM (federatie autorijschool management). In de stemronde wist hij meer dan twee derde van de leden aan zich te binden. Het is pas de twee keer dat iemand voorzitter is (geweest) van 2 rijschoolorganisaties. Vanwaar die keuze?

 

Waar het in 1988 in Susteren begon met één auto, ziet het er 33 jaar later heel anders uit bij Keijbeck Opleidingen. De groei van de rijschool met nevenvestigingen in Venlo en Bladel leidde uiteindelijk ertoe dat Roger Keijbeck het schopte tot voorzitter van de BOVAG tussen 2008-2014. “Na die termijn te hebben voldaan, ging de focus terug op de rijschool om het stokje langzaam over te dragen aan de 2de generatie. Nu dat enkele jaren geleden is gelukt, ontstond er ruimte voor iets nieuws”, aldus Roger Keijbeck.

 

FAM
Sinds lange tijd is Keijbeck aangesloten bij de FAM. Een van de brancheorganisaties die Nederland telt. Met 31 aangesloten rijscholen van Noord- tot Zuid-Nederland is het doel van de FAM de hoogste kwaliteit te garanderen in rij- en theorieopleidingen. Door kennis te bundelen en ondernemers bij elkaar te brengen is de FAM een serieuze gesprekspartner voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, CBR, het branchevoorzittersoverleg, IBKI en wellicht binnenkort in Europees verband in de vorm van de EFA.

 

“De toekomst van de rijschoolwereld wordt niet alleen gemaakt in Nederland. Hoewel het opleiden van mensen in Nederland onze grootste aandacht heeft, hebben bedrijven baat bij gunstige Europese richtlijnen. We willen we ons dan ook graag bij de EFA (European Driving Schools Association) aansluiten om mee te praten met de Vierde Europese Rijbewijsrichtlijn voor héél Europa”.

 

Unieke kans
De komende periode zal echter de focus liggen op de wensen vanuit de FAM-leden. “Elke rijschool heeft klappen gehad tijdens de coronaperiode en het zal nog wel even duren voordat de ondernemers in een normaal ritme belanden. Zeker als je je bedenkt dat het CBR geen nieuwe examens uitschrijft vóór 1 juni en we ons aan steeds meer regels moeten houden vanuit de overheid. Kortom, werk aan de winkel.”

Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *