Home Rijopleidingen

Vrachtwagen Aanhangwagen Rijbewijs CE

Vrachtwagen Aanhangwagen Rijbewijs CE

Het vrachtwagen met aanhangwagen rijbewijs CE halen in Limburg of Brabant? Voor deze complete opleiding ben je bij ons aan het juiste adres op één van onze vestigingen in Susteren, Venlo, Asten of Bladel.

Wil je een CE rijbewijs halen, dan dien je in bezit te zijn van het C rijbewijs en is de minimumleeftijd  18 jaar. Deze minimumleeftijd van 18 jaar geldt alleen als het CE rijbewijs wordt gehaald in combinatie met Code 95. Zonder Code 95 is de minimumleeftijd voor het CE rijbewijs 21 jaar. Om het CE rijbewijs te behalen hoef je alleen het praktijkgedeelte met voldoende af te sluiten. Om deze opleiding te behalen hoef je géén theorie-examen af te leggen.

 

 

Proefles:
Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij je aan om eerst een proefles te volgen van twee uur. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in een keer te slagen voor je praktijkexamen. Om te mogen lessen dien je in het bezit te zijn van een geldig C rijbewijs.

 

Wipkar of trekker oplegger met automatische versnellingsbak?

Er zijn twee mogelijkheden om de rijopleiding “Rijbewijs CE” te volgen. Wij hebben namelijk zowel combinaties met middenas-aanhangwagen om mee te lessen als een trekker-opleggers. Beide combinaties zijn mogelijk op een volledig geautomatiseerde versnellingsbak of een handgeschakelde combinatie. Voor beide mogelijkheden gelden dezelfde normen en eisen op het examen en beide zijn zeer geschikt voor het behalen van het CE rijbewijs.

 

Praktijkexamen:
Het praktijkexamen vindt plaats op een CCV praktijklocatie of op onze locatie in Susteren, Venlo, Asten of Bladel. Om het praktijkexamen af te mogen leggen dien je in het bezit te zijn van een geldig C Rijbewijs. Om het CE rijbewijs te behalen is een ingevuld registratieformulier CBR gezondheidsverklaring en een medische keuring verplicht.

 

Btw-vrijstelling
Ben je particulier en betaal je de rijopleiding zelf? Bij ons betaal je géén btw over de beroepsopleidingen C, C1, CE, C1E, D1, D1E, D en DE.

 

Subsidie
Alle subsidie mogelijkheden die er op dit moment zijn kunnen wij voor jou en eventuele opdrachtgever verzorgen.

Stel je vraag of schrijf je in

  • Door het invullen van uw gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.