Home Rijopleidingen

Taxi Rijbewijs

Taxi Rijbewijs

Iedereen die taxichauffeur wil worden, moet met goed gevolg het wettelijk verplichte CCV examen voor taxichauffeurs afleggen. Degenen die vóór 1 juli 2001 de chauffeurspas hebben gehaald, hoeven géén examen af te leggen. Om een Chauffeurskaart Taxi bij het KIWA Register aan te kunnen vragen moet je eerst het Chauffeursdiploma Taxi halen bij het CCV. Hiervoor moet je een theorie-examen en een praktijkexamen halen. Vervolgens kun je met je taxi rijbewijs overal in Nederland actief zijn.

 

Taxi Rijbewijs Chauffeurskaart

 

Hoe vraag je de Chauffeurskaart Taxi aan: Via kiwaregister.nl (070-4144888) vraag je een aanvraagset aan. Je krijgt dan een informatieset met aanvraag toegestuurd waarin precies alles staat wat je moet doen:

  • Je moet een keuring aanvragen bij een arbo-arts (in te vullen formulier is bijgevoegd)
  • Je moet een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen bij de gemeente (aanvraagformulier is bijgevoegd en al ingevuld).
  • Je moet de aanvraag betalen aan KIWA. Doe dit echter pas als je geslaagd bent voor het theorie- en het praktijkexamen.

 

Taxi Theorie Halen

 

Om je theorie voor de taxi te behalen, dien je de stof eerst goed te beheersen. De theorie leer je door middel van e-learning via internet. Heb je moeite met de theorie, dan kun je gebruik van van individuele theorie les.

Het is niet verplicht om de theorie voor de praktijk te halen, maar we raden het wel aan, omdat tijdens de theorie ook onderwerpen worden behandeld die tijdens de praktijk aan bod komen.

Praktijkexamen

 

Tijdens het Taxi praktijkexamen word je getest op vele factoren. Natuurlijk speelt het rijden een grote rol, maar er wordt ook gekeken naar de communicatie, de wettelijke verplichtingen en de manier hoe je omgaat met verschillende type klanten. Verder moet je een aantal routes van buiten kennen en met hulpmiddelen, zoals navigatie, kunnen rijden.

 

Actiepakket Taxi

Het actiepakket Taxi bestaat uit:

  • Theorie door middel van e-learning
  • Theorie-examen
  • 5 Praktijklessen
  • Praktijkexamen

De theorie wordt geleerd via internet. Het is echter ook mogelijk om individuele theorielessen te volgen. Deze zijn echter niet inbegrepen.

De praktijklessen worden in overleg gepland met aansluitend het praktijkexamen, afhankelijk van de beschikbaarheid van examens en examentijden.

Prijs

€675,-

Stel je vraag of schrijf je in

  • Door het invullen van uw gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.