Home Rijopleidingen

Scooterrijbewijs AM 2

Scooterrijbewijs AM 2

Wil jij je scooter/bromfietsrijbewijs behalen? Dan ben je bij Keijbeck Opleidingen aan het juiste adres. Een scooter of een bromfiets is qua rijbewijs hetzelfde.

Opleidingstraject:
Sinds 1 maart 2010 moet iedereen die een scooter/bromfiets of een snorfiets gaat besturen en geen A of B rijbewijs heeft(motor of auto) een theorie- en een praktijkexamen voor de bromfiets afleggen. Slaag je hiervoor, dan krijg je een bromfietsrijbewijs (AM2). Hiermee mag je ook een Brommobiel besturen.

 

Theorieopleiding:
Om jou zo veel mogelijk te helpen bieden wij de mogelijkheid aan om klassikale theorielessen te volgen. Deze theorielessen verzorgen wij iedere derde vrijdag van de maand van 16:00 uur tot 18:00 uur op onze hoofdlocatie te Susteren. Als je bij ons de praktijk ook gaat volgen, dan zijn deze theorielessen volledig GRATIS. Het theorie-examen plannen we in overleg met jou op een CBR theorielocatie. Om het theorie-examen af te leggen moet je 15,5 jaar zijn.

De nieuwste VEKA Best theorieboeken en online oefenexamens kun je bij ons aan de balie kopen of bestellen via onze webshop.

 

Praktijkopleiding:
Vóór je praktijklessen mag volgen, moet je de theorie behaald hebben + 16 jaar zijn. De praktijklessen starten vanaf onze hoofd locatie in Susteren. De lessen worden ingedeeld in blokken, zoveel mogelijk met aansluitend het praktijkexamen. Dit is sterk afhankelijk van je beschikbaarheid voor de lessen.

 

Praktijkexamen:
Om het praktijkexamen af te leggen moet je 16 jaar zijn en het theorie-examen hebben behaald. De praktijklessen starten vanaf onze hoofd locatie te Susteren. Tijdens het praktijkexamen wordt een route gereden van ten minste 25 minuten, waarbij je wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. De examinator beoordeelt tijdens de rit ook of je de bromfiets beheerst.

Bij Verkeersschool Keijbeck BV kun je terecht zowel voor de theorielessen als voor de praktijklessen. Voor de bromfiets krijg je les in onder andere;

  • Verandering van richting
  • Het nemen van bochten
  • Plaats op de weg
  • (Brom)fietspad, wanneer wel en wanneer niet
  • Inhalen en voorbijgaan

 

Stel je vraag of schrijf je in

  • Door het invullen van uw gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.