Home Rijopleidingen

Lichte Vrachtwagen Rijbewijs C1

Lichte Vrachtwagen Rijbewijs C1

Het lichte vrachtwagen/ Camper rijbewijs C1 halen in Limburg of Brabant? Voor deze complete opleiding ben je bij ons aan het juiste adres op één van onze vestigingen in Susteren, Venlo, Asten of Bladel. De minimumleeftijd om het C1 rijbewijs te kunnen behalen is 18 jaar. Verder moet je in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs. Een C1 rijbewijs heb je nodig zodra je een motorvoertuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa tussen de 3500 en 7500 kilo bedraagt, zoals een lichte vrachtauto of camper.
Theorieopleiding:

RV1 Light- Deel 1, Combinatie-examen van verkeer en techniek. (40 meerkeuzevragen)
R2/V2C- Deel 2, Administratie goederenvervoer. (50 meerkeuzevragen)(V2C alleen bij Code 95)
V3C- Deel 3, Toepassing administratie goederenvervoer, ook wel Cases genoemd (*Code 95). (45 meerkeuzevragen)

De theorieopleiding kun je behalen door middel van zelfstudie in combinatie met een e-learning module en een leerboek. Zodra je denkt dat je de leerstof beheerst kunnen wij voor jou het theorie-examen aanvragen. Een theorie-examen vindt plaats op een CBR theorie-examenlocatie naar keuze, dit is mogelijk op diverse locaties in Nederland.
Tevens is het mogelijk om klassikale lessen te volgen bij ons. Het gehele jaar door starten bij ons klassikale cursussen. Deze cursussen vinden plaats in de avonduren en op zaterdagen.

Praktijkopleiding:

Proefles:

Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen van twee uur. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in een keer te slagen voor het praktijkexamen.

Rijopleiding:
De rijlessen kunnen bij Keijbeck Opleidingen op verschillende manier worden gevolgd:

  • Losse lessen
  • Dagopleiding
  • Weekopleiding

 

Praktijkexamen:
Het praktijkexamen vindt plaats op een CCV praktijklocatie of op onze locatie in Susteren, Venlo, Asten of Bladel. Om het praktijkexamen af te mogen leggen dien je in het bezit te zijn van de theorieonderdelen RV1 (verkeer en Techniek) en R2C/V2C.

 

*Code 95
Heb je beroepsmatig het C1 rijbewijs nodig, dan dien je ook de Vakbekwaamheid Code 95 te behalen. Code 95 bestaat uit:
– Theorieonderdeel V3C
– De Praktische Toets
– Toets besloten terrein

Praktische toets en Toets besloten terrein
(alleen nodig bij Code 95)
De praktische toets houdt in dat je theoretische en praktische les krijgt in het laden en lossen, criminaliteitspreventie en maatregelen bij ongevallen. Dit wordt aansluitend gevolgd door een examen van 30 minuten.

De toets besloten terrein bestaat uit manoeuvreren op de afgesloten terrein volgens een vastgesteld parcours. Dit wordt aansluitend gevolgd door een examen van 30 minuten.

De praktische toets en toets besloten terrein worden afgenomen door een instructeur van ons en kunnen steekproefsgewijs worden gecontroleerd door het CCV.

 

Wel of geen Code 95 nodig?
Op de site van inspectie leefomgeving en transport (www.ilent.nl) kun je controleren of je wel of geen Code 95 nodig hebt. Er zijn verschillende uitzonderingen zoals bij eigen vervoer of als je bij de brandweer werkt. Heb je geen Code 95 nodig, dan hoef je de onderdelen (*Code 95) niet te doen. Verder kun je in plaats van je V2C examen een R2C examen doen. Bij een R2C examen krijg je 10 vragen minder dan tijdens het V2C examen.

 

Gezondheidsverklaring/medische keuring
Om het C1 rijbewijs te behalen is een ingevuld registratieformulier CBR gezondheidsverklaring en een medische keuring verplicht.

 

Btw-vrijstelling
Ben je particulier en betaal je de rijopleiding zelf? Bij ons betaalt u géén btw over de beroepsopleidingen C, C1, CE, C1E, D1, D1E, D en DE.

 

Let op: leden van NKC ontvangen een extra korting van € 50,– op de toch al scherp geprijsde superaanbieding!

Bekijk onderstaande pakketten en beslis waar je mee wilt beginnen.

Stel je vraag of schrijf je in

  • Door het invullen van uw gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.