Home Rijopleidingen

Busrijbewijs D

Busrijbewijs D

Het bus rijbewijs D halen in Limburg of Brabant? Voor deze complete opleiding ben je bij ons aan het juiste adres op één van onze vestigingen in Susteren, Venlo, Asten of Bladel. Wil je een bus rijbewijs met beperkingen halen, dan is de minimumleeftijd 18 jaar. Wil je een bus rijbewijs zonder beperkingen halen dan is de minimumleeftijd 21 jaar. Deze minimumleeftijd van 21 jaar geldt alleen als het bus rijbewijs wordt gehaald in combinatie met Code 95. Zonder Code 95 is de minimumleeftijd voor de D rijbewijs 24 jaar.

 

 

Opleidingstraject tot buschauffeur:
Om het D rijbewijs  te behalen dien je het theorie en praktijkgedeelte voldoende af te sluiten.

 

Theorieopleiding:
RV1- Deel 1, Combinatie-examen van verkeer en techniek. (50 meerkeuzevragen)
V2D- Deel 2, Administratie personenvervoer. (50 meerkeuzevragen)
V3D- Deel 3, Toepassing administratie personenvervoer, ook wel Cases genoemd (*Code 95). (45 meerkeuzevragen)

De theorieopleiding kun je behalen door middel van zelfstudie in combinatie met een e-learning module en een leerboek. Zodra je denkt dat je de leerstof beheerst kunnen wij voor jou het theorie-examen aanvragen. Een theorie-examen vindt plaats op een CBR theorie-examenlocatie naar keuze, dit is mogelijk op diverse locaties in Nederland. Tevens is het mogelijk om klassikale lessen te volgen bij ons. Het gehele jaar door starten bij ons klassikale cursussen. Deze cursussen vinden plaats in de avonduren en op zaterdagen.

 

Proefles:
Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen van twee uur. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in een keer te slagen voor het praktijkexamen.

 

Praktijkexamen:
Het praktijkexamen vindt plaats op een CCV praktijklocatie of op onze locatie in Susteren, Venlo, Asten of Bladel. Om het praktijkexamen af te mogen leggen dien je in het bezit te zijn van de theorieonderdelen RV1 (verkeer en Techniek) en R2D/V2D.

 

*Code 95
Vakbekwaam en verantwoord de weg op, hiervoor dien je naast het D Rijbewijs ook de code 95 te behalen. Code 95 bestaat uit:
– Theorieonderdeel V3D
– De Praktische Toets
– Toets besloten terrein


Praktische toets en Toets besloten terrein

De Praktische Toets houdt in dat je theoretische en praktische les krijgt in het laden en lossen, criminaliteitspreventie en maatregelen bij ongevallen. Dit wordt aansluitend gevolgd door een examen van 30 minuten. De Toets Besloten Terrein bestaat uit manoeuvreren op de afgesloten terrein volgens een vastgesteld parcours. Dit wordt aansluitend gevolgd door een examen van 30 minuten.


Wel of geen Code 95 nodig?
Op de site van inspectie leefomgeving en transport (www.ilent.nl) kun je controleren of je wel of geen Code 95 nodig hebt. Er zijn verschillende uitzonderingen zoals bij eigen vervoer of als je bij de brandweer werkt. Heb je geen Code 95 nodig, dan hoef je de onderdelen (*Code 95) niet te doen. Verder kun je in plaats van je V2D examen een R2D examen doen. Bij een R2D examen krijg je 10 vragen minder dan tijdens het V2D examen.

 

Gezondheidsverklaring/medische keuring
Voor het D rijbewijs te behalen is een ingevuld registratieformulier CBR gezondheidsverklaring en een medische keuring verplicht.

 

Btw-vrijstelling
Ben je particulier en betaal je de rijopleiding zelf? Bij ons betaal je géén btw op de beroepsopleidingen C, C1, CE, C1E, D1, D1E, D en DE.

 

Subsidie
Alle subsidie mogelijkheden die er op dit moment zijn kunnen wij voor jou en eventuele opdrachtgever verzorgen.

 

Bekijk hieronder de verschillende pakketten voor het Rijbewijs D te halen. Plan een intake in, boek een pakket (incl. theorie, rijlessen en examen) of vraag meer info aan.

Stel je vraag of schrijf je in

  • Door het invullen van uw gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.