Home Overig

Vaarbewijs

Vaarbewijs

Varen wordt steeds populairder als recreatie. Echter om te mogen varen met een boot tussen de 15 en 25 meter lengte en/of met een boot die sneller dan 20 km/u kan varen, heb je Vaarbewijs 1 (klein vaarbewijs) nodig. Voorwaarde is dan wel dat je alleen op kleine binnenwateren gaat varen zoals meren, plassen of rivieren.

 

Ga je varen met een boot tussen de 15 en 25 meter op ruime wateren, zoals o.a. het IJsselmeer, de Waddenzee, de Westerschelde, de Oosterschelde en dergelijke, dan heb je Vaarbewijs 2 nodig, zelfs als de boot niet harder kan de 20 km/u.

 

Belangrijk: Het theorie-examen wordt afgenomen door het CBR en dien je zelf te reserveren via mijn.cbr.nl.

 

Vanaf 18 jaar wordt het Klein Vaarbewijs afgegeven. De lessen en het examen mag je al eerder volgen.

 

Kosten:

  • Theoriecursus Vaarbewijs 1 exclusief boek nu van € 140,00 voor € 115,00.
  • Theorieboek € 25,00

 

Tijdens de cursus moet je het studieboek VBO studiewijzer Klein Vaarbewijs 1 en 2 gebruiken. Mocht je dit boek al in je bezit hebben, dan worden de kosten van het theorieboek uiteraard niet in rekening gebracht.

 

Let op: er wordt altijd les gegeven met de laatste druk van bovenstaand boek. Als je geslaagd bent voor het theorie-examen, dan kun je het vaarbewijs aanvragen. Je moet dan echter ook een Eigen Verklaring invullen, die je ontvangt zodra je het vaarbewijs aanvraagt. Op deze Eigen Verklaring staat een aantal medische vragen die je moet invullen. De EV moet je daarna met de ingevulde aanvraag opsturen. Als er medisch niets aan hand is met je en je kunt alle vragen met “nee” beantwoorden, dan hoef je verder niets te doen. Bij twijfel kun je het beste eerst even contact met ons opnemen, vóór je met de cursus begint.

 

Het Vaarbewijs heeft op dit moment geen einddatum, dus het verloopt niet. Je hoeft dus geen bijscholing te volgen, dit kan in de toekomst veranderen.

Stel je vraag

  • Door het invullen van uw gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pakketten