Vraag snel jouw STAP-budget aan

Het STAP-budget is de nieuwe regeling die geldt voor scholing en ontwikkeling vanuit de overheid. Tot 1 januari 2022 was het namelijk mogelijk om scholingskosten af te trekken bij je inkomstenbelasting, maar vanaf dit jaar is dat niet meer mogelijk. De overheid heeft daarom het STAP-budget in het leven geroepen. Met het STAP-budget kan iedere werkende of werkzoekende Nederlander jaarlijks maximaal €1000,- krijgen om (bij)scholing te betalen. Ook bij Keijbeck kun je verschillende opleidingen (deels) gratis volgen middels het STAP-budget.

Kies één van onze opleidingen voor jouw STAP-budget

Iedere 2 maanden van een jaar start er een nieuw aanvraagtijdvak. Voor de start van een aanvraagtijdvak moet jij je hebben aangemeld bij een opleiding die via het STAP-budget kan worden bekostigd, hiervan krijg je dan een formulier die je moet indienen. Informeer bij ons welke opleidingen hier deel aan nemen.

Let op: er start een nieuw aanvaagtijdvak op 28 februari 2023

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan het volgende voldoen:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd
  • Je bent werkzaam in loondienst, je bent ondernemer of je hebt geen werk
  • Op het moment van de aanvraag van jouw STAP-budget ontvang je geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming wat betreft jouw schoolkosten
  • Je scholing start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn
  • Je hebt dat jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Aanmelden STAP-budget

Hoe meld je je aan?

  1. Vul het formulier hieronder in of bel ons op een van onze telefoonnummers, zie onze contactpagina, geef aan voor welke opleiding jij je STAP-budget wilt inzetten.
  2. Je ontvangt van ons een STAP aanmeldingsbewijs dat je nodig hebt voor de subsidie-aanvraag bij het UWV
  3. Indien het UWV deze aanvraag goedkeurt kun je bij ons deelnemen aan de opleiding.

Zodra de aanvraagtermijn start, kun je je via het UWV inschrijven. Ervaring leert dat je hiervoor stipt bij de nieuwe aanmeldronde klaar moet zitten om je budget aan te vragen. Is het budget op, dan is aanvragen helaas niet meer mogelijk en moet je je bij de volgende aanvraagtermijn opnieuw inschrijven. Nadat het STAP-budget is toegekend kun je starten met de opleiding.

Lees meer over STAP.

Vraag jouw STAP-budget aan!

    Nieuwsbrief