EPT Certificering

Elke onderneming dient te voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars. Bij het voldoende afronden van de opleiding veilig werken met de stapelaar krijgt men een certificaat. Met dit certificaat voldoen chauffeurs aan de eisen die de Arbo-wet en verzekeraars stellen. Daarnaast kan de chauffeur door middel van de stapelaartraining de kosten en veiligheid positief beïnvloeden.

EPT Onderhoud

Deze opleiding is als basisopleiding bedoeld voor medewerkers die als orderpikker of orderverzamelaar werkzaam zijn. Zij die willen voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars kunnen, afhankelijk van hun doel, met deze opleidingen hun certificaat behalen. Bovendien is een onderneming in het kader van de Arbo-wet verplicht de betreffende werknemers grondig te laten instrueren ook met betrekking tot elektrische pallettruck en veiligheid.

De cursus begint met een theoriegedeelte, hierbij word er uitgebreid ingegaan op de veiligheid, het gebruik van het werktuig en alle bijbehorende informatie. Vervolgens worden de behandelde punten in de praktijk nogmaals behandeld en krijgt de kandidaat de ruimte om onder begeleiding van de instructeur met de EPT handelingen uit te voeren die later op de werkvloer gebruikt worden. Alles word afgesloten met een examen. Er word op kennis van het werktuig getoetst en op de vaardigheden en bediening van de EPT.

EPT Opleidingen:

EPT Certificaat: Elektrische Pallet Truck

Opleiding EPT: Elektrische Pallettruck

EPT Certificaat: Stapelaar

Opleiding EPT: Stapelaar