Home Rijopleidingen

Lange Zware Voertuigen Rijbewijs LZV

Lange Zware Voertuigen Rijbewijs LZV

Het LZV certificaat in Limburg of Brabant? Voor deze complete opleiding ben je bij ons aan het juiste adres op één van onze vestigingen in Susteren, Venlo, Asten of Bladel. Wil je het LZV certificaat halen, dan dien je minimaal 5 jaar in bezit te zijn van het CE rijbewijs en moet Code 95 op je rijbewijs staan. Ook mogen praktijklessen (7uur op één dag) meetellen voor eventuele nascholing Code 95.

 


Opleidingstraject tot LZV chauffeur:
Om het LZV certificaat te behalen dient men een theorie- en praktijkonderdeel te behalen, wel worden deze gecombineerd in één examen.

Het examen ziet er als volgt uit:
– Een mondelingexamen van 45 minuten over kennis verkeer m.b.t. de speciale LZV-regelgeving en de specifieke eisen van de LZV-voertuigeisen
– Een praktijkexamen van 90 minuten, waarbij gekeken wordt naar defensief en schadepreventief rijgedrag, rijstijl, toepassing van Het Nieuwe Rijden en manoeuvreren.

 

Voor aanvang van het examen moet je een verklaring tekenen, waarmee je verklaart minimaal vijf jaar ervaring te hebben met het besturen van een CE voertuig. Daarnaast verklaar je dat je in de drie jaar voorafgaand aan het examen, de rijbevoegdheid niet is ontzegd, het rijbewijs ongeldig is verklaard of ingevorderd wegens een overtreding of misdrijf.

 

Praktijkopleiding:
Proefles:
Vooraf aan de praktijkopleiding raden wij aan om eerst een proefles te volgen van 3 uur. Hierin beoordeelt de instructeur je op een aantal punten en kijkt hoeveel lessen ongeveer nodig zijn om een goede kans te maken om in een keer te slagen voor het praktijkexamen.

 

Rijopleiding:
De rijlessen kunnen bij Keijbeck Opleidingen op verschillende manier worden gevolgd:

  • Losse lessen
  • Dagopleiding
  • Weekopleiding

De opleiding en examen vindt plaats op onze semiautomaat bakwagen, gecombineerd met een oplegger.

 

Praktijkexamen:
De lessen en examen kunnen plaatsvinden op ons voertuig of op een eigen voertuig, dit moet dan wel aan de exameneisen voldoen. Het praktijkexamen vindt plaats op een CCV praktijklocatie of op onze locatie in Susteren, Venlo, Asten of Bladel.

 

Btw-vrijstelling
Ben je particulier en betaal je de rijopleiding zelf? Bij ons betaal je géén btw over de beroepsopleidingen C, C1, CE, C1E, D, D1, DE en LZV.

 

Subsidie
Alle subsidie mogelijkheden die er op dit moment zijn kunnen wij voor jou en eventuele opdrachtgever verzorgen.

 

Bekijk hieronder de verschillende pakketten die we aanbieden voor het rijden met een LZV. 

Pakketten