€ 2000,- subsidie op het busrijbewijs!

Haal je D rijbewijs mét baangarantie en subsidie!

Zoek jij een  baan als touringcarchauffeur, maar heb je geen rijbewijs?

De Stichting FSO stelt €2.000,- subsidie beschikbaar voor werkgevers die touringcarchauffeurs zoeken en willen opleiden. Het FSO is het sociaal fonds van de bedrijfstak besloten busvervoer.

Voor de werknemer

Als je een werkgever hebt gevonden waar je wil werken na je opleiding, ga je beginnen met je rijopleiding voor de touringcar. Na het behalen van je rijbewijs, kom je voor minimaal 24 maanden voor minimaal 32 uur in dienst bij de werkgever.
Je betaalt de helft van de opleidingskosten na aftrek van de subsidie; dit kan bijvoorbeeld verrekend worden met je loon.
Na het behalen van het D rijbewijs, neem je deel aan de opleiding Tour Nationaal en Tour Internationaal of een soortgelijke opleiding. Dit wordt geregeld door de Stichting FSO.

Voor de werkgever

De vacature voor  touringcarchauffeur dien je  als werkgever te melden bij Stichting FSO. Stichting FSO  werft vervolgens kandidaten  en als werkgever kun je een potentiële werknemer selecteren.
Samen met de werknemer meld je hem/haar aan bij Van Buuren Opleidingen voor de rijopleiding. Na het tekenen van een overeenkomst tussen de kandidaat, werkgever en Stichting FSO kan de rijopleiding voor het D rijbewijs écht beginnen.
Na het behalen van het rijbewijs, wordt een arbeidsovereenkomst getekend en is de werknemer voor minimaal 24 maanden, minimaal 32 uur in dienst. De helft van de opleidingskosten – na aftrek van de subsidie – zijn voor de rekening van de werkgever.

Voor meer informatie, klik hier voor de flyer van Stichting FSO over de subsidie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *