aanhangwagen/oplegger

oplegger

Aanhangwagen of oplegger (CE)

Als je het vrachtautorijbewijs hebt gehaald, dan kun je verder voor het aanhangwagenrijbewijs. Bij Keijbeck Opleidingen kun je lessen met trekker-oplegger of vrachtauto met middenasaanhangwagen (wipkar).
Voor het rijbewijs maakt het niet uit waar je voor kiest, want zowel de wipkar als de oplegger worden voor de wet gezien als aanhangwagen en geven beide recht op het CE-rijbewijs.

De opleiding bestaat voor het grootste gedeelte uit praktijk. Voor aanhangwagen hoef je (nog) geen aparte theorie te halen.

Je kunt kiezen uit:

  • losse lessen in blokken van minimaal 2 uren
  • spoedcursus van 3 dagen (14 lessen in 2 dagen van 7 uren, 3e dag examen)
  • spoedcursus van 4 dagen (21 lessen in 3 dagen van 7 uren, 4e dag examen)

Om te kunnen bepalen hoeveel lessen je nodig hebt voor het aanhangwagenrijbewijs kun je het beste eerst een proefles nemen.

Om het praktijkexamen aan te kunnen vragen moet je een Eigen Verklaring invullen. Kijk voor het hoe en wat bij Overige/Eigen Verklaring.

Rijden met een vrachtauto met aanhangwagen is toch iets anders dan met een trekker-oplegger. Daarom nemen veel kandidaten als ze het CE-rijbewijs gehaald hebben nog aanvullende lessen
met de combinatie waarmee ze niet gelest hebben, zodat ze beter inzetbaar zijn bij de werkgever of als ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar een baan.
Het is zelfs mogelijk om aanvullende lessen te nemen met een autonome aanhangwagen. Deze aanhangwagen heeft voor en achter een as, waarvan de voorste meestuurt.

Automaat

Je kunt bij ons ook lessen met een automatisch geschakelde vrachtauto. Als je het C-rijbewijs met een schakelauto hebt gehaald en je haalt je CE-examen met een automaat, dan krijg je tóch het schakelrijbewijs.

C1E

C1EWil je het C1-rijbewijs halen met aanhangwagen, dan kan dit in een 1- of 2-daagse praktijkopleiding met aansluitend examen. Verkeersschool Keijbeck is de enige rijschool in Limburg die deze opleiding aanbied.

Vrachtauto met aanhangwagen (CE) ACTIE

  • 25 praktijklessen CE à 60 minuten
  • praktijkexamen CE
€ 2.125-