praktijk motor

motor_actie

De motoropleiding bestaat uit 2 delen, te weten Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD). Je moet eerst geslaagd zijn voor AVB, voor je het examen AVD mag afleggen. Verder moet je ook nog je theorie halen alvorens je het AVD-examen mag afleggen.

Wat houdt AVB in?

De naam zegt het eigenlijk al: Voertuigbeheersing. Je moet een aantal oefeningen uitvoeren, met behulp van pylonnen, zoals onder andere slalom rijden, een 8 maken, remoefeningen, uitwijken, wegrijden etc. Als je deze oefeningen goed beheerst, dan zul je merken dat het motorrijden veel leuker en gemakkelijker wordt, omdat je het voertuig dan beheerst. Op ons afgesloten terrein wordt je getraind in de oefeningen die je op het examen kunt krijgen. Voordeel van ons eigen terrein is dat examen op hetzelfde terrein wordt afgenomen.
Wij oefenen trouwens nooit met meer dan 3 personen tegelijk, zodat je ook genoeg aandacht kunt krijgen van de instructeur.

Wat houdt AVD in?

Ook hier dekt de naam de lading: Verkeersdeelneming. Aan bod komen onder andere de juiste positie op de weg, bochtentechniek op de juiste manier afslaan in- en uitvoegen etc. Dus alle aspecten van het rijden op de weg.

Zowel de AVB als de AVD opleiding kunnen gevolgd worden in blokken van 2 uren, maar ook in dagdelen of hele dagen, oftewel de snelcursussen. Als je een snelcursus wil volgen, dan wordt er 1 of 2 dagen gelest(afhankelijk van het aantal benodigde lessen) met de dag erna het praktijkexamen. Om te kunnen beoordelen hoeveel lessen je nodig hebt kan er eerste een proefles gereden worden.

Heb je al een vrachtauto- of busrijbewijs, dan ben je bij het CBR "medisch bekend" en moet je een Eigen Verklaring insturen. Klik hier voor meer info over het hoe en wat van deze Eigen Verklaring.

tarieven:

Rijles A€ 45,-info aanvragen
Pakket 12 lessen + examen AVB + examen AVD€ 973,-info aanvragen
Pakket 16 lessen + examen AVB + examen AVD€ 1.149,-info aanvragen
Pakket 20 lessen + examen AVB + examen AVD€ 1.325,-info aanvragen

Motor (A) Actie

  • theorieboeken
  • theorie-examen
  • 15 praktijklessen à 60 minuten
  • AVB-examen
  • AVD-examen
€ 999,-